عالیجناب سرخ پوش
بسم ا...
مروری بر انتخابات 92؛ مروری بر گذشته؛
اصلاح طلبان دل به پیروزی هاشمی رفسنجانی بسته بودند، چرا که میدانستند در مقابل "عالیجناب سرخ پوش" نمیتوانند قد علم کنند.
در اواخر دهه ۶۰ و اوایل دهه ۷۰، یعنی زمانی
که هاشمی در اوج قدرت قرار داشت، همواره از او به عنوان نماینده راست سنتی
نام برده میشد؛ سیاستمداری که بعدها توانست نیروهای وفادار به خود را در
قالب حزب کارگزاران سازندگی سازماندهی کرده، ابتدا جناح چپ قدیم را منزوی و
سپس راه خود را از جناح راست نیز جدا کرد.
هاشمی رفسنجانی در آن سالها به عنوان شاخصِ جامعه روحانیت مبارز، قدرت را در دست گرفت و تلاش کرد چپهای انقلابی را از قدرت براند. مجموعه کش مکشهایی که از آنها به عنوان
تنشهای روزافزون میان مجلس سوم و دولت پنجم یاد میشد.
در نهایت یاران هاشمی برای تفوق بر چپهای تندرو حزب کارگزاران را تشکیل دادند، حزبی که هویت وجودی خود را از هاشمی رفسنجانی داشت و هرچند بعدها مجبور شد در مواردی نسبت به حمایت هاشمی ناامید شود اما همواره این حزب تنها پناهگاه هاشمی در طول ۲۰ سال گذشته بوده است.
همچنین باید به خاطر داشت علیرغم نزدیکی اجباری اعضای این حزب به چپهای انقلابی در دورههای بعد از دوم خرداد، حزب همچنان هاشمی را پدر معنوی خود میدانست و اگر با چپهای اینک دوم خردادی شده ائتلاف میکرد، از سر اجبار بود نه آنکه این دو اعتقادی به سیاستهای یکدیگر داشته باشند.
واقعیتی که برای هاشمی رفسنجانی نادیده گرفته میشود، به عبارت دیگر باید به خاطر داشت هاشمی رفسنجانی که در سالهای پیشین و در اوج رقابتهای میان چپ و راست توانست با زیرکی خود را از وابسته بودن به یکی از این دو جناح دور بدارد، اینبار و در اواخر عمر سیاسیاش هرگز تن به اصلاحات نخواهد داد، چه آنکه هاشمی اگر امروز از اصولگرایان ناراحت و عصبانی است، از رفتار سالهای گذشته اصلاح طلبان هم چندان دل خوشی ندارد.
در واقع این اصلاح طلبان بودند که برای نخستین بار نقدهای صریحی علیه هاشمی در جامعه مطرح کردند و لقب "عالیجناب سرخ پوش" نیز از قلم یکی از همین روزنامهنگاران اصلاح طلب(=اکبر گنجی) بیرون تراوید و بر قبای آیت ا... چسبید.
مهدی هاشمی در مکالمه تلفنی با یک روزنامه نگار فراری به وی یادآوری میکند: این اصلاح طلبان بودند که برای نخستین بار علیه پدرم در انتخابات مجلس ششم موضع گرفتند و شایعات علیه هاشمی را در جامعه رواج دادند، موضوعی که خانواده هاشمی هرگز فراموش نخواهد کرد.
دولت سازندگی که هاشمی بسیار به بازتاب پیروزیهای آن در جامعه امید داشت و در واقع ما حصل عمر سیاسی هاشمی بود، در زمان اصلاحات به شدت نقد میشد و اساساً خود لفظ "اصلاحات" نیز برای مقابله با دستاوردهای هاشمی و اصلاح امور تحت امر رئیس جمهور پیشین ابداع شد.
قبل نوشت: به مناسبت ششم تیرماه، سالروز ترور نافرجام مقام معظم رهبری